Hvordan spare strøm med smarte panelovner og gulvovner

Oppvarming er en av hovedkildene til strømforbruk i norske hjem, men vi kommer ikke utenom å varme opp hjemmene våre når gradestokken kryper nedover. Her deler vi noen tips for strømsparing med smarte panelovner og gulvovner.

Når det er mørkt og kaldt ute, er det viktig å kunne trives hjemme og her spiller en behagelig temperatur inn på trivselen. Med stadig nye strømpris-rekorder vet vi at mange vegrer seg for å bruke strøm. Heldigvis, finnes det flere grep man kan ta for å redusere strømforbruket som er forbundet med oppvarming. Her får du våre beste strømsparingstips.

1. Skru av ovnene eller senk temperaturen mens du er borte

Et typisk scenario; du våkner en kald morgen, hutrer og fryser mens du skynder deg rundt i huset, vrir på alle hjul, trykker opp på alle knapper for å sette ovnene i sving. Varmen kommer sakte, men sikkert i det dere er på vei ut til jobb, barnehage, skole osv. Så blir dere borte i åtte timers tid før dere kommer hjem til et deilig og varmt hus. Høres ikke så dumt ut dette? Vel, når strømprisene til stadig når nye høyder så er dette den moderne definisjonen på å fyre for kråka, og bidrar til skyhøye strømregninger for din husholdning. Det er her en smart ovn kan bidra. Ved å aktivere ukeprogrammet i Mill-appen kan du forhåndsinnstille ønsket temperatur i alle rom så du står opp til et behagelig, oppvarmet hjem. Eller enda enklere, du bruker forhåndsinnstillingene som vi har lagt inn så er alt av temperaturer og tider allerede tatt hånd om. Mill ovnene bruker maskinlæring til å skjønne hvor lang tid det tar å varme opp rommet og setter automatisk i gang til riktig tid. Når familien så forlater huset er borte-modus allerede aktivert og ovnene senker seg automatisk til en liten lunk eller helt av mens dere er borte. Når hjemmet igjen fylles, si kl 16, så har ovnene varmet til akkurat din ønskede temperatur. Dette har de gjort til riktig tid for å unngå unødvendig oppvarming når ingen er til stede. Høres det komplisert ut? Det kan vi forsikre deg om at det ikke er for deg som har en smart-ovn fra Mill. Vi har tatt hånd om det kompliserte, slik at du kun trenger å laste ned Mill-appen og koble ovnene til appen gjennom et tastetrykk.

Og om du skulle ønske å gjøre egne tilpasninger til tidspunkt og temperaturer så er det fort og enkelt gjort i appen. 

2. Skru ned temperaturen mens du sover

Oil filled radiator in bedroom

Frisk luft og behagelige temperaturer på soverommet er forbundet med god og kvalitetsfylt søvn. Ifølge eksperter kan du med hell faktisk senke temperaturen til så mye som 14 grader på soverommet. Hvis det høres kaldt ut så er anbefalt temperatur et sted mellom 14-18 grader. Dette gjelder også barnerom. 

Om ovnene har varmet opp til rundt 21 grader på ettermiddag og kveld for at barna f.eks. skal ha det komfortabelt mens de leker, gjør lekser og leser før leggetid så kan du enkelt stille inn sovemodus i Mill-appen. Da vil ovnene automatisk justere seg ned til en lavere sovetemperatur som igjen vil spare deg for unødvendig strømforbruk. 

3. Unngå å varme under strømtoppene

Strømtoppene, hva i all verden er det? Vel dette er noe stadig flere gjør seg kjent med. Strømprisene varierer fra time til time og toppene er de gangene ila døgnet hvor strømprisene er ekstra høye. Normalt vil de være om morgenen og ettermiddagen/tidlig kveld, ettersom det er da en stor del av befolkningen bruker mye strøm. Ved å redusere strømforbruket under toppene er det mye penger å spare. For at dette ikke skal gå på bekostning av komfort er et tips å stille ovnene til å varme opp til et par grader over ønsket temperatur før man når en topp, for så å senke temperaturen på ovnene betraktelig eller skru helt av under toppen. Da har man en god varme i rommet som gjerne vil vare lenge nok til at man slipper å fryse. Hvis du lurer på når strømtoppene finner sted kan du gå inn på Mill-appen og ta en titt under fanen “statistikk”. Der har vi lagt inn et verktøy som gjør at du kan se morgendagens strømpriser, inkludert toppene. Smart, ikke sant? 

4. Jevn oppvarming med Mill PID Wattage Tech

Visste du at vanlige ovner skrur seg kontinuerlig av og på for å holde ønsket temperatur i rommet? Det betyr at hvis temperaturen er satt til 21 grader så vil termostaten skru av ovnene når dette blir registrert, for så å vente til temperaturen synker, før den skrur seg på igjen og varmer for fullt for å komme opp igjen til riktig temperatur.

Dette fører til store svingninger i temperaturene og ofte til et unødvendig strømforbruk. Det er her Mill PID Wattage Tech kommer inn. 

Mill WiFi panelovner skiller seg fra andre varmeovner med sin unike Mill PID Wattage Tech. Når ønsket temperatur er nådd, vil ovnen opprettholde denne temperaturen ved å senke effektnivået istedenfor å skru seg av, noe som gir en mer stabil oppvarming med mindre temperatursvingninger og store hopp i strømforbruket, enn med tradisjonelle varmeovner.

5. Åpent vindu funksjon

Dette er funksjon som er helt avgjørende for ultimat hjemmekomfort, og ikke minst strømsparing. Med åpent vindu funksjonen på ovnene betyr det at ovnene er så smarte at det ikke er noe fare om du for eksempel åpner verandadøren eller soveromsvinduet for å lufte før legging og temperaturen synker drastisk. De smarte ovnene forstår hva som skjer, og der eldre ovner varmer for fullt for å opprettholde ønsket temperatur, vil smarte ovner skru seg av i 10 minutter før de varmer igjen. Dette vil si at du slipper å overbelastes for økt strømbruk og du slipper å få en ukomfortabelt høy temperatur så fort du lukker døren eller vinduet.

6. Feriemodus

Det ingen grunn til å kaste bort strøm når dere tar ferie. Tidene da man måtte gjette seg til en temperatur som gjorde at man kom hjem til et lunt og godt hus etter en helg på hytta, eller lengre ferie på vinterstid, er forbi. Nå holder det å aktivere feriemodus i Mill-appen så reguleres temperaturene, samtidig som strømregningen reduseres mens du er borte. Du angir klokkeslett og dato du reiser og returnerer. Temperaturen holdes på ønsket nivå i hele huset mens du er på ferie. Rett før du kommer hjem, øker Mill-appen automatisk temperaturen, slik at du kommer til et godt og varmt hus. Blir ikke mye enklere enn dette.