Hvilken type varmeovn skal jeg velge?

Mill tilbyr et bredt spekter av ovner tilpasset ulike behov. Med denne guiden ønsker vi å hjelpe deg med å velge riktig varmeovn for dine behov.

Panelovn, vifteovn, smart ovn, watt størrelser. Ja mulighetene og alternativrne er mange når du skal velge elektrisk oppvarming til hjemmet eller hytta. Vi vet at dette for mange man være forvirrende og derfor har vi utarbeidet en digital kjøpshjelp. Målet er å gjøre det lettere for deg å velge riktig ovn til dine behov. Kjøpshjelpen vil komme med anbefalinger basert på blant annet romstørrelse, om ovnen skal brukes under oppsyn, om du ønsker smart varmestyring for økt strømbesparelse eller hvordan du vil at den skal se ut.

Videre kan du lese mer om de forskjellige ovnstypene og hva som er deres hovedfordeler og bruksområder. Noen ovner er egnet til å varme døgnet gjennom og hjelpe deg holde en behagelig basis temperatur, mens andre ovner er å foretrekke når du for eksempel trenger rask og effektiv oppvarming på ekstra kalde dager.  

Panelovner gir en behagelig basistemperatur gjennom hele huset. Velg mellom 8 forskjellige wattstørrelser for å tilpasse varmen til hvert enkelt rom. Generelt anbefaler vi 70-100 watt per kvadratmeter. Panelovnene kan trygt brukes uten tilsyn, det vil si stå på om natten eller være på mens man er borte. Grunnen er det trygge og effektive varmeelementet x-aluminium som har en relativt lav overflatetemperatur. På denne måten vil du kunne komme til et varmt og behagelig hjem. Velg mellom dag-/nattsenkende termostat eller integrert WiFi med app-styring for å tilpasse temperaturen til dine daglige rutiner. Slik unngår du å kaste bort penger på strøm mens du er borte eller sover.

Hvis du mangler ledig veggplass eller ønsker en mer fleksibel varmekilde du kan flytte rundt, anbefaler vi Mill WiFi gulvovn. Denne flyttbare gulvovnen har samme varmeelement som du finner i Mill panelovner, noe som betyr at du trygt kan bruke den uten tilsyn.

Om du er ute etter en skånsom varmekilde som ikke tørker ut luften, er Mill Gentle Air oljefylte radiatorer det perfekte valget. Grunnen er at varmeelementet ikke er i direkte kontakt med omgivende luft. Dette betyr at ovnen ikke vil brenne støv eller tørke ut luften.

Den lukkede strukturen på ovnen tvinger den varme luften til å stige raskere, noe som resulterer i en mer effektiv varmefordeling i rommet. Dette gjør Mill Gentle Air mer energieffektiv enn andre oljeovner, og er dermed et mer bærekraftig valg. Disse stilige flyttbare varmeovnene er stille i bruk og kan trygt være på uten tilsyn. Ovnene kommer i 3 forskjellige wattstørrelser samt ulike betjeninger; velg mellom mekanisk termostat for enkel betjening, dag / natt senking eller integrert WiFi med app-kontroll for energieffektivitet.

Mill Gulvovner er en rekke meget effektive ovner som gir øyeblikkelig varme så snart du slår dem på. Disse lekre gulvovnene er et ypperlig valg om du ser etter en varmeovn som raskt varmer opp rommet. De er et mer stillegående alternativ til de tradisjonelle vifteovnene, slik at du kan nyte den umiddelbare varmen uten forstyrrende støy. Disse flyttbare modellene er enkle å flytte rundt grunnet den lave vekten, håndtakene på hver side og det slanke designet.  Gulvovnene kommer med overopphetingsvern og veltesikring. 

Konvektorovner skal ikke brukes uten tilsyn grunnet det meget effektive trådelementet. De fungerer perfekt som en supplerende varmekilde på kalde dager. Velg mellom to forskjellige stiler; de elegante stålfrontene eller den trendy modellen i glass. Leveres med mekanisk termostat for enkel betjening eller elektronisk termostat med LED-display.

WiFi-modellen i Mill Gulvovn-serien kommer med et annet varmeelement (det samme som du finner i Mill panelovner), noe som betyr at den kan brukes uten tilsyn.

Ikke la den nette størrelsen til Mill Compact vifteovn lure deg, dette er en svært effektiv varmeovn som raskt vil varme opp til og med større rom. Det skånsomme PTC-varmeelementet har en lavere overflatetemperatur enn trådelementet du finner i vanlige vifteovner. Dette betyr at den vil brenne mindre støv og ikke tørke ut luften like mye som vanlige vifteovner.

Liten størrelse og kjølig overflate gjør den enkel å flytte dit du trenger litt ekstra varme. Det nette designet gjør også at den opptar mindre plass ved oppbevaring gjennom sommermånedene. Mill Compact vifteovn kommer med overopphetingsvern og veltesikring, med er en supplerende varmekilde som ikke skal brukes uten tilsyn, grunnet det meget effektive varmeelementet.

Få full oversikt over ovnene i denne varmeguiden