Fem grunner til at du bør skaffe deg en luftrenser.

Visste du at luften inne kan være opptil fem ganger så dårlig som luften utendørs? Det kan gå utover både konsentrasjon, energi og søvnkvalitet. Den gode nyheten er at det finnes en løsning. Her er fem gode grunner til at du bør gå til anskaffelse av en luftrenser.

Luften innendørs er mye mer forurenset enn mange tror, og i flere tilfeller kan den faktisk være dårligere enn luften utendørs. Dette kan skyldes en rekke faktorer som luftforurensning, pollen, forbrenningskilder, byggematerialer, kjemikalier og luftbårne sykdommer. Mange tenker at det hjelper å åpne vinduet og få inn frisk luft, men problemet er bare at inneluften også kan forurenses av partikler utenfra. Under får du fem grunner til hvorfor Mill Silent Pro luftrenser bør få plass i ditt hjem. Du kan også finne forhandlere av våre luftrensere her.

1. Sikrer ren luft i hjemmet

Du har kanskje merket at du får hodepine eller blir slapp når luften inne blir tett? Noen merker også at de kan få en tørr og kløende hud. Ren luft er en forutsetning for god helse, og med en luftrenser vil du kjenne merkbar forskjell. 

– Kort forklart kan en luftrenser bidra til at du får renere luft i hjemmet. Dette gjør den ved å fjerne partikler i luften som kan oppleves plagsomme, og tilføre frisk, ren luft i rommet. Med en luftrenser kan du fjerne selv de minste partikler i luften, og du vil kunne redusere luftbårne bakterier og virus. Dette innebærer ikke bare forkjølelse og influensa, men også støv, pollen, muggsporer, dyreflass og partikler fra røyk. Luftrenseren fjerner også giftstoffer og skadelige gasser (TVOC) som kan komme fra møbler, rengjøringsprodukter, maling – ja, til og med fra leker, sier Cecilie Stang-Lund. Hun er produkt- og markedssjef i Mill, og har selv testet luftrenseren hjemme.

– Jeg ble overrasket over hvor høyt TVOC-nivået var inne på barnerommet. Det kan skyldes alle tingene barna har på rommet sitt. Leker kan avgi giftstoffer som er skadelige for helsen vår, og dette vil jeg ikke at barna skal utsettes for. Da jeg satte inn luftrenseren, gikk TVOC-nivået raskt ned, forteller hun.

2. Fjerner sjenerende lukt

Det er en kjent sak at det oppstår lukt som kan oppleves plagsomme i de fleste hjem. Luktene kommer gjerne fra sluk, kjeller og matlaging. Vi vet jo for eksempel hvordan det kan lukte etter at vi har stekt fisk. Denne luftrenseren fjerner dette problemet slik at du kan invitere gjester hjem uten å bekymre deg for vond lukt.

3. En ny vår for pollenallergikere

Våren er en plagsom årstid for mange pollenallergikere, og en luftrenser kan gjøre hverdagen litt mer behagelig for de som plages. Med luftrenseren fra Mill, kan du slippe våren inn da den vil fjerne pollenpartiklene som kommer inn gjennom vinduet.

– Når pollensesongen er som verst, er det godt at hjemmet er et fristed for pollen, sier Stang-Lund.

4. Bidrar til god søvnkvalitet

Det som skiller Mill Silent Pro luftrenser fra andre luftrensere på markedet, er at den er svært effektiv og renser 99,97% av skadelige partikler og gasser, samtidig som at den er stillegående. 

– Veldig ofte må man velge mellom ytelse og støynivå: Enten en luftrenser som renser luften bra, eller en som er stillegående, men denne luftrenseren tikker av på begge punkter. Dermed kan du nyte fordelene med ren luft uten forstyrrende støy, sier hun.

Det kan være lurt å sette luftrenseren på soverommet der man tilbringer store deler av døgnet. Ren og frisk luft bidrar nemlig til god søvnkvalitet, noe som er avgjørende for at man skal føle seg uthvilt på morgenen.

5. Full oversikt over luftkvaliteten

Mill er kjent for sin minimalistiske og stilfulle design, og Mill Silent Pro er intet unntak. Den passer perfekt inn i et hvert moderne hjem. Luftrenseren kommer i to størrelser hvor den minste er laget spesielt for mindre rom, slik som soverom. Den har også integrert WiFi, slik at du kan få full oversikt over luftkvaliteten i hjemmet ditt i Mill-appen på mobilen din. Dette gir deg muligheten til å se hvor mye luft som blir renset til enhver tid og hvilke partikler og gasser som finnes i hjemmet ditt. Du trenger ikke å være teknisk anlagt for å bruke denne smartfunksjonen og luftrenseren kobles enkelt til WiFi via Bluetooth, uavhengig av hvilken type ruter du har. Mill Silent Pro er smart, lekker og et must for deg som er opptatt av et rent inneklima.

Luftrenseren er enkel i bruk da den er vedlikeholdsfri, og den vil også fortelle deg når filteret er fullt og må byttes ut. Ofte har luftrensere et tidsinnstilt filterbytte som gjør at du kan ende opp med å bytte ut filteret lenge før det er fullt. Luftrenseren fra Mill vil kun be deg om å skifte filter når det er nødvendig.