12 vanlige spørsmål og svar om panelovner.

Lurer du på om panelovner er riktig varmekilde til din bolig? Her finner du svar på de mest stilte spørsmålene vi får om panelovner.

1. Er panelovner brannfarlige?

Så lenge panelovnen behandles i henhold til bruksanvisning så er den fullstendig trygg. Alle Mill produkter er testet og godkjent i henhold til strenge europeiske krav og direktiver. Våre produkter er CE godkjent. CE-merket er en garanti for at alle direktiver som har med sikkerhet å gjøre er oppfylt.

Se alltid etter CE-merket når du kjøper varmeovn og annet elektrisk utstyr.

2. Hvilken panelovn er best?

Mill Wifi panelovner er de beste og mest brukervennlige panelovnene på markedet ifølge kunders egen anmeldelse på Google Play og App store. Panelovnene med WiFi tillater deg å enkelt tilpasse temperaturen din dine daglige rutiner, noe som sørger for både optimal komfort og strømsparing. I tillegg er Mill appen er den mest brukte og mest likte varmestyring appen på markedet. 

3. Hva koster en panelovn i strøm?

Kostnadene forbundet med en panelovn vil variere på hvor mange watt ovnen har, hvor høy varme og hvor lenge panelovnen varmer. Panelovner har konveksjons-teknologi som gjør at de er 1:1 strømeffektive. Dette vil si at en watt inn i ovnen gir deg en watt ut i varme.  Det er viktig å presisere at med smarte panelovner vil ovnene sjeldent stå og varme for fult hele døgnet ettersom de regulerer styrke og temperatur for å unngå å sløse med strøm. Derfor vil det variere hva en panelovn vil koste i strøm, avhengig av hva slags type panelovn du velger. Om du er opptatt av å spare inn strømforbruket anbefaler vi å få for en smart panelovn fra Mill.

4. Hva slags panelovn bør jeg velge?

Du bør velge panelovn etter dine behov. Om du velger en smart panelovn fra Mill har du svært gode forutsetninger for å kunne redusere husholdningens strømkostnader markant ved at du enkelt kan justere temperaturene manuelt eller automatisk i appen avhengig av tiden på døgnet. Ovnene er i tillegg prisvinnende for sitt design. Om du ikke har tilgang til WiFi i husholdningen så kommer alle våre ovner også i modeller uten WiFi der ovnen betjenes manuelt. 

Hvor mange watt bør ovnen ha?

Vi anbefaler 70 – 100 watt pr kvm. Du kan velge hvilke modeller du vil, så lenge den totale watt effekten på ovnen(e) er stor nok i forhold i forhold til rommets størrelse. Du kan også kombinere flere mindre ovner for å få nok watt. Avhengig av modell så leverer våre panelovner fra 250 til 2000 watt. Vi har nå lansert en egen kjøpshjelp som kalkulerer hvilken ovn som er riktig for deg og dine behov. Ta kjøpshjelpen her.

5. Bør jeg velge panelovn med eller uten WiFi?

Ved å velge en smart panelovn med WiFi kan du enkelt styre varmen via Mill-appen.

WiFi funksjonen gjør at du kan styre temperaturen med Mill-appen fra hvor som helst. På den måten justeres temperaturene automatisk til dine rutiner og daglige behov. Dette er en genial måte å redusere strømforbruket, ved å ha lavere temperaturer når man er borte eller mens man sover. Mill WiFi varmestyrings app er best likt av kunder i App-store og Google Play store. Mill tilbyr WiFi panelovner i to ulike design. Stålfront Mill invisible flyter i ett med veggen. Mill glass har en eksklusiv og elegant glassfront. Vi tilbyr flere panelovner uten WiFi styring i størrelsen 250 til 1300 watt. Alle modeller på 600 watt eller mer har dessuten innebygd natt og dag senking-funksjonalitet. Skulle man senere ombestemme seg og ønske å styre ovnene via WiFi, så kan man enkelt koble ovnene til en Mill WiFi smart plug, slik at ovnene kan styres som en original WiFi ovn. Om du har internett tilkobling i boligen du skal installere panelovner så anbefaler vi å gå for smarte panelovner med WiFi. 

6. Hva er best: panelovn eller oljeovn?

Mill Gentle Air oljeovn
Mill Glass 600W panelovn

Om man ønsker en ovn som ikke opptar gulvplass er det best å velge panelovn, men om man ikke har så mye veggplass og ønsker en mer fleksibel oppvarmingsløsning så velger man en oljeovn som kan flyttes rundt etter behov og settes bort i sommermånedene. Om du eller noen i husholdningen har har allergi eller astma så kan det være fordel med en oljeovn som ikke tørker ut luften, ettersom varmeelementet er innkapslet og derfor ikke kommer i direkte kontakt med støvpartikler. 

Uavhengig av om man velger en panelovn eller frittstående oljeovn så vil man få den samme energieffektiviteten. Begge teknologiene er 1:1 energieffektive og omdanner all strøm til varme. Man velger derfor den type ovn som passer eget behov og preferanser på design.

7. Hvor bør jeg plassere panelovnen?

Du bør plassere panelovnen under et vindu for å forebygge kaldras fra vindu og ned på gulvet. I et stort rom er det bedre å plassere flere mindre ovner rundt om i rommet istedenfor en stor ovn som står alene. På den måten får man en jevn og behagelig varmedistribusjon i rommet.

Det er anbefalt å plassere ovnen under vindu for å unngå kaldras.

Hva med avstand mellom panelovn og gardin, eller panelovn og sofa?

Alle panelovner har en påkrevd minimumsavstand fra gjenstander og tekstiler. For Mill panelovner er minimumsavstandene 5 cm på siden og 10 cm foran og over ovnen. Det må derfor ikke være mulighet for at gardiner kan komme nærmere enn dette. Avstandene skal alltid stå beskrevet i bruksanvisningen som følger med ovnen.

8. Hva er kaldras?

Kaldras, også kalt kulderas eller trekk fra vindu, er et fenomen som oppstår ved at det kalde glasset i vinduet kjøler ned luften som ligger inntil. Denne luften vil så falle ned og spre seg langs gulvet. For å motvirke dette anbefales det å sette en ovn under vinduet så man blokkerer den kalde luften fra å falle ned mot gulvet. Mill tilbyr lave list panelovner som passer perfekt under lave vinduer.

9. Hvordan fungerer panelovner?

Våre panelovner har et moderne aluminium varmeelement som er i direkte kontakt med luften. Varmeelementet har stor overflate men har nokså lav overflatetemperatur. Den store overflaten på varmeelementet resulterer i rask og effektiv oppvarming, samtidig som den er skånsom mot luften som passerer varmeelementet på en måte som begrenser uttørkingen av luftfuktigheten. Dette er bra for inneklimaet i boligen din. 

10. Hvilken panelovn til barnerom?

Alle Mill-panelovner har lav overflatetemperatur og spesielt ovnene med glassfront egner seg godt til barnerom da glass har lav ledeevne av varme. Våre glass panelovner på 600 watt og 1200 watt har de absolutt laveste overflatetemperaturene i vårt sortiment. I tillegg kommer alle Mill panelovner med overopphetingsvern som gjør at ovnen skrur seg av automatisk hvis ovnen tildekkes. Mill Generasjon 3 WiFi ovner kommer med en egen funksjon kalt «barnesikring» som hindrer barn fra å justere temperaturen på ovnen. 

Når det gjelder størrelse anbefaler vi 70 – 100 watt pr kvm. Du kan velge hvilken modell du vil, så lenge den totale watt effekten på ovnen er stor nok i forhold i forhold til rommets størrelse. 

Mill Invisible panelovn, lav modell som passer perfekt under et lavt vindu.

11. Hvordan rengjøre eller vaske panelovn?

Skru av ovnen og bruk en lett fuktet fiberklut til å tørke av de ytre flatene. Om man har støv på innsiden av ovnen anbefaler vi å kjøpe en trykkluft-boks egnet for rengjøring av elektriske produkter. 

12. Panelovn eller varmepumpe?

Både panelovn og varmepumpe er gode varmekilder som er basert på to forskjellige varmeteknologier. Varmepumper omdanner luft utenfra til varm luft gjennom en tykk kompressor. Når gradene kryper under 15 minus så må man ofte supplere med panelovner da varmepumpene sliter med å holde en komfortabel innetemperatur gjennom hele huset. En panelovn er en mindre investering enn varmepumpe og vil gli mer sømløst inn i et hjem. Panelovner kan benyttes både som primær og sekundær varmekilde i en bolig.